onsdag 2 februari 2011

INGEN kan vara normal!

Nu har jag suttit och lyssnat på mentalvård... För varje lektion blir jag mer och mer fundersam.

Ingen kan vara normal!

Jag börjar bli ganska säker på att vem som hällst kan nog passa in på någon av de personlighetsstörningarna som vi gick igenom.

Men det försåss kriterierna för att bli "sjuk" är vääldigt många. De är så många kriterier så att nån ska känna igen sig i dem. Någon anhörig börja se lite snett på nån som är väldigt mycket jaag! och plötsligt sitter de framför en terapeut och blir anklagad för att vara narsissist!

Enligt samhällets normer. Skall man absålut aldrig vara lite tillbaka dragen inte häller får man ha stora funderingar kring livet. Att arbeta ensam som datanom till exempel. då räknas man som.  schizoid eller schizotyp

Går man alltid runt och tror att alla är "ute efter en" och är väldigt misstänksam. då tror samhället att man är paranoid.

Hittar man i en butik färgstarka kläder och matchande hårfärg i den klara nyansen skall man anbolut inte använda dem! Det är utanför samhällets normer och man blir då diagnostiserad med personlighetsstörningen histronisk!


Det här är bara några av de personlighetes störningarna som finns.
Bara här hittar man stora kända människor som lider av dessa "sjukdomar" som man har lagt stora summor pengar på att få "friska" eller att passa in på samhällets normer och krav.

Bara på de exemplen jag gav finns det tydliga tecken på att de är de som driver samhället låångt framåt.

En person som är narsissist har oftast chefposition eftersom de skiter i hur de trampar på folk för att nå toppen. Denhär gruppen människor är en stor grupp... 

 schizoid eller schizotyp- Albert einstein Vad skulle vi ha gjort på matte lektionerna i gymnasiet om inte denna man hittat på realitetsprincipen?
Idag skulle han ha räknats till sjuk personlighet. Troligen tvångströja så funderade på sånt..... På hans tid tyckte de att han var lite konstig.Troligen höll sig de flesta på avstånd .. Tur var väl de, så att de inte blandade bort honom. Annars hade väl nån annan måst göra det.

Ni som har sett rederiet Vera Bengtsson. Säkerhetschef på freja. Blir man säkerhetschef om man inte tror att nån är efter en??
Tror man inte det skiter man nog blanka fan i säkerheten...

Vem driver igenom mode idag. Vem vågar visa upp dem. Om inte histoniska människor!

KLart det finns extrema fall. Som inte bara skadar sig själv utan också andra. Men varfö umgås såna man helt klart inte passar ihop med.

Jag tror eller jag nästan vet att dehär samhällets står stilla pågrund av alla dessa kriterier på hur en sjuk personlighet KAN vara. Varför vårdar man en personlighet som är utöver samhällets normer.
Är man inte som alla andra så räknas man till sjuk!

Ifall man skadar sig själv och andra utan att själv visa de minsta empati är en helt annan sak.

Och att vårda nån men fysiska symptomer. Men räknas till sjuk för att man är annorlunda!!

Kära bebisar. Ni kommer nog knappast att få nån ny realitetsprincip tills ni börjar gymnasiet. Den nya albert einstein som satt i ett hörn i för sig själv i skolan och funderade hur man gör realitetsprincipen möjlig att räkna ut. Sitter nu inlåst på dårhus och plockar pinn istället.  För att han var annorlunda, Utanför samhällets normer, hur man borde vara.





För mig var kriterierna ganska annorlunda. Jag hör tydligen till samhällets normer. Jag tycker bara inte om att alla måste beete sig på ett visst sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar